trust

Biografie

Trust

Trust

Het verhaal van trust begint in januari 2001 als Bert en Joan worden gevraagd een aantal nummers te spelen bij het bezoek van koningin Beatrix en haar gevolg aan Meppel op Koninginnedag 2001.
Al snel werd besloten om gitaar en percussie, in de personen van Jan Doeke en Fred, aan het tweetal toe te voegen en zo ontstond trust. Tien snaren en mooie meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. De groep trust heeft door het beperkte instrumentarium een zeer open geluid waarin de breekbare, maar schone harmonieën en melodieën uitstekend tot hun recht komen.
De individuele muzikanten van trust hebben in de muziekwereld ruimschoots hun sporen verdiend en dat is te horen. ‘Luistermuziek’ is een gebezigde term en als er om een vergelijkbare, bestaande act gevraagd wordt, moet zelfs de meest ervaren muziekkenner een antwoord schuldig blijven. De eigenheid van het geluid van trust en het unieke stemgeluid van leadzangeres Joan zorgen ervoor dat er van kopieën geen sprake is.
Het immer enthousiast ontvangen, semi-akoestische, eigen werk heeft al veel mensen bereikt, zowel vanaf het podium als vanuit radio- en tv-studio’s. trust besloot in 2007 een album in eigen beheer uit te brengen met de titel Take My Hand. Vanaf april 2011 is het tweede volwaardige album 2trust verkrijgbaar.
Live is trust een ware intense belevenis. De onafhankelijke positieve reacties in het gastenboek van www.trust-music.nl en de lovende publicaties in de verschillende media spreken voor zich. Ook het sterk groeiende aantal bezoekers bij de optredens bewijst dat de oprechte muziek van trust de harten steelt van de liefhebber van melodieuze en harmonieuze, akoestische ‘luisterpop’.

Bandleden

Joan Albrecht, zang.
De liefde voor meerstemmige vocalen en de akoestische benadering van de muziek van trust, is de reden dat Joan zich uitstekend thuis voelt in de groep. Haar eigen bijzondere stemgeluid oogst alom bewondering. De rockband Who’s the King? was de eerste vaste formatie van Joan. Daar raakte ze geboeid door de magie van samen muziek maken. Bij trust gebeurt dat meer ingetogen, maar zeker zo intensief

Jan Doeke van der Veen, gitaar en zang.
De multi-instrumentalist Jan Doeke van der Veen speelde saxofoon in de band Who’s the King?, maar na het uiteenvallen van de band wijdde hij zich volledig aan zijn echte muzikale liefde: de akoestische gitaar. Als singer-songwriter verkende hij het vak van componeren en dat leverde een zeer respectabel cabaretwaardig Nederlandstalig repertoire op. Fingerpicking is zijn kracht, maar hij beroert zijn snaren even makkelijk naar een boeiende solo of een swingende ritmepartij. Zijn harmonische zangbijdragen completeren de vocale sectie van trust.

 

Bert Middelbos, bas en zang.
Bert heeft een lang dancing- en feesttenten verleden met bands als Melrose en Special Request. Met het jaarlijks terugkerende project Trixgang speelde hij met nagenoeg alle regionaal aansprekende muzikanten in verschillende bezettingen. Met de groep Who’s the King? ervoer hij de meerwaarde van het schrijven en spelen van eigen werk. De samenstelling van trust biedt de mogelijkheid het maximale uit de eigen nummers te halen. Verder valt de harmonische benadering van zijn basspel op.

Fred Bakker, percussie.
Fred Bakker studeerde slagwerk aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, zijn geboortestad. Hij kreeg onder anderen percussieles van de vermaarde Nippy Noya. Fred is slagwerkleraar aan- en coordinator van de Popschool in Meppel. Op de podia was en is hij te zien en te horen bij het Concertgebouw Orkest, the Violet Blue Flames, Martin Korthuis en diverse theater- en studioproducties. Fred staat bekend om zijn open en warme sound en trust is zo gelukkig om daarvan te mogen profiteren.

Meer informatie op hun website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *