Trio La Fortezza

Het repertoire is afkomstig uit zuidelijke landen en omvat Argentijnse Tango en traditionele volksmuziek uit Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Zonnig en sfeervol in de traditie van de tangosalon. Met de kracht van hun muziek wil La Fortezza het publiek raken en ontroeren. Muziek om naar te luisteren, om op te dansen, of speels op de achtergrond.

Trio La Fortezza, tango en bandoneon

Trio La Fortezza, tango en bandoneon

Trio La Fortezza bestaat uit Wil Boonstra, Martin de Rooij en Hardmoed GreveWil Boonstra (1957) is sinds 1986 actief als bandoneonist. Hij volgde lessen bij de Argentijnse bandoneonist Gustavo Toker en was in de jaren ’90 actief in het Tangokwintet Bailongo, een van de eerste Nederlandse tango-ensembles volgens Argentijns concept, met optredens op belangrijke concertpodia en uitvoeringen voor radio en TV. Bailongo produceerde in 1993 de CD ‘Tangoleando’, die zowel in Nederland als in Argentinië met succes werd ontvangen.

Martin de Rooij studeerde klassiek gitaar en accordeon. Is oprichter van het Vestibule ensemble wat in1990 is gestart en wat nog steeds frequent speelt. Speelde in een Klezmer trio. Heeft een lespraktijk aan huis en geeft les als docent gitaar en accordeon bij het Cultureel centrum De Muzentuin in Beilen. Is met het kwartet Les Bohèmes naar Australië en Indonesië geweest om concerten te geven.

Hardmoed Grefe studeerde cello, trompet en later contrabas.
Hij speelde contrabas in Het RPLO( later NNO genaamd) en vele jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast heeft hij steeds in perioden vele muziekstijlen beoefend: van Dixyland en Barok tot Klezmer, Surinaams en Russisch.

Meer weten? Kijk op de site van Wil: www.tango-muziek.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *