Rineke Marwitz

Rineke Marwitz studeerde aan het Conservatorium in Utrecht schoolmuziek, blokfluit en koordirectie bij Reinier Wakelkamp en Kerry Woodward met bijvak orkestdirectie bij David Porcelijn. Na het behalen van de diploma’s heeft ze zich ontwikkeld tot een veelzijdig musicus en ze staat bekend om haar uitstekende didactisch gaven.

Rineke Marwitz

Rineke Marwitz

Ze specialiseerde zich in Balkanslagwerk op o.a. de darabuka, tapan en dohol, waarvoor ze ook een methode schreef en geeft veel workshops in binnen- en buitenland op het gebied van stemvorming, klassieke- en volksmuziek o.a. in België, Engeland, Frankrijk, Italië, Griekenland, Polen, Letland, Litouwen, Zwitserland, Macedonië, Japan.Rineke is multi-instrumentalist. Ze speelt o.a. viool, contrabas, blokfluiten, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, kaval (herdersfluit), duduk (Armeens rietinstrument), gitaar, piano en (Balkan)percussie.

Ook muziek met een kunststof buis? Ja dat kan: boomwhackers zijn een nieuwe populaire rage afkomstig uit de Verenigde Staten. Boomwhackers zijn vrolijk gekleurde kunststof buizen, die op toon zijn gestemd. Met deze buizen kun je op tafel, de grond of  je hand slaan: de toonhoogte blijft steeds gelijk maar er ontstaat steeds een andere klank. Dit ritme-instrument kan onmiddellijk door iedereen worden bespeeld! Tijdens het Sterrenfestival wordt door Rineke Marwitz een workshop gegeven, voor iedereen die mee wil doen!

Meer weten? Kijk op www.dubbelzijdig.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *