Nieuw programma, nieuwe opzet

Het programma voor het Sterrenfestival 2014 is al weer zo goed als rond.

Helaas hebben we moeten besluiten het karakter van het festival wat te veranderen. Door het wegvallen van subsidies zijn de avondoptredens dit jaar op binnenlocaties onder gebracht, namelijk in de grote zaal van Grand Cafe Hotel De Brink en in de Sint Nicolaaskerk. Het grote voordeel daarvan is dat iedereen lekker warm en droog van de muziek kan genieten, maar daar staat tegenover dat er entree moet worden betaald. Op zaterdagmiddag en zondagmiddag is er als vanouds vrij toegankelijke muziek op de brink.

Voor vrijdag- en zaterdagavond hebben we drie kwaliteitsoptredens kunnen vastleggen. Op vrijdagavond is dat trust, met met melodieuze en harmonieuze, akoestische ‘luisterpop’; inmiddels zeer bekend in de regio! De zaterdagavond begint met een optreden van het trio Gasn Singer dat joodse muziek brengt in de Sint Nicolaaskerk. Dat wordt vervolgd in De Brink door Zadar, met volksmuziek uit Oost Europa.

De toegangsprijzen bedragen:

  • voor trust € 12,50
  • voor Gasn Singer € 10,00
  • voor Zadar € 12,50

Passe-partouts zijn te verkrijgen voor € 25,00; voor donateurs kost een passe-partout € 20,00. Reserveringen kunnen hier worden gedaan.

One thought on “Nieuw programma, nieuwe opzet

  1. Ik heb genoten van het festival, zonder meer genoten.
    Toch heb ik wel suggesties. De buitenoptredens zijn voor mij de grote lokkers. Zaterdagmiddag vond ik daarom wel erg mager. Wat mij betreft mag het best wat kosten. Ik vermoed dat er heel wat amateurgroepen zijn die graag voor weinig geld (reiskosten) willen komen spelen. Iets minder professie, en toch voldoende kwaliteit, ik kom graag voor de redelijke amateur-muzikant.
    Verder iets over de geluidskwaliteit. Bij Trust en Amariszi werd ik knettergek van het harde basgitaargeluid. Bij Amariszi was de drum ook veel te luid. Deels is dit een klacht richting geluidstechnicus. Terwijl ik dit schrijf, speelt de CD van Trust op de achtergrond. Notabene, niks geen bonkbassen, een en al harmonie, het kan dus wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *