Mja Mera

Mja Mera (Nieuwgrieks voor: ‘op een dag’) is een vocaal/instrumentaal trio afkomstig uit de stad Groningen, bestaande uit Renate Klumper (zang), Karin Heesen (viool, zang) en Peter Rippen (accordeon, zang).

Mja Mera

Mja Mera

Ze brengen een programma van liederen in het Jiddisch en ladino (de taal van de Sefardische Joden in Spanje en Portugal). Dit afgewisseld met klezmer en aanverwante Oost-Europese luister- en dansmuziek.

Alle drie hebben zij een ‘klassieke’ muzikale achtergrond. Karin heeft jarenlang viool- en later ook celloles gehad en speelde in het verleden in verschillende (symfonie)-orkesten. Renate en Peter genoten een klassieke vakopleiding zang respectievelijk piano.
Renate is zangdocente. Ze heeft een levendige lespraktijk aan huis. Karin voltooide in 2011 de tweejarige pabo. Peter is docent piano, componist en speelt als pianist/accordeonist ‘in kerk en kroeg’.

Qua muziekgenre hebben ze elkaar gevonden in de volksmuziek of wereldmuziek en wat specifieker, in klezmer, liederen in het Jiddisch en Ladino, Oost-Europese vocale en instrumentale muziek en eigen nummers geïnspireerd op deze genres.

Meer info: klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *