Mind the Midgie

mind_the_midgie

Mind the Midgie

Mind the Midgie is alweer zo’n tien jaar actief en speelde op vele podia en festivals in het Nederlandse folkcircuit. Op de jigs, reels en polka’s kan je fijn dansen en meedeinen.
Van de bekende en minder bekende songs heeft de band subtiele bewerkingen gemaakt.

De van oorsprong Engelse zangeres Wendy Seager is geen onbekende in de folkwereld. Ze maakte deel uit van Emerald en Drumlin, bands die nog niet zo heel lang geleden aktief waren in de Nederlandse folkwereld. Nieuw in de band is Max van Gelder op buttonaccordeon en whistle. Hij is de stille kracht achter de vermaarde Ierse sessies in cafe Mulligans in Amsterdam en lid van de Elastic Band. Auke Hofstra is de subtiele gitarist en mandolinespeler van de
band die de mooie tunes voor Mind the Midgie schrijft. Banjo/bouzoukispeler Paul Pallesen is een duizendpoot die ook actief is in de jazzwereld maar die folk in alles wat hij speelt laat doorklinken. Klarinettist, whistle en pianospeler Michel Duijves is eveneens een veelzijdig muzikant. Je kan hem horen in de Jewish Music band en met zijn groep Maalstroom verkent hij de grenzen van de nieuwe folk.
Meer info is te vinden op www.mindthemidgie.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *