Maria de Fatima

Fadozangeres Maria de Fatima

Fadozangeres Maria de Fatima

Maria de Fátima is geboren in Lissabon in 1961.

Op haar 12e nam ze haar eerste fado-album op, waarna in de jaren ’70 vervolgens nog eens drie albums verschenen. Al op haar 14e wint zij de GRAND NOITE DE FADO, de belangrijkste prijs op het gebied van de Fado wereldwijd.

In Portugal deelt Maria de Fátima het podium met de grootste fado-artiesten, waaronder Amália Rodrigues, Jorge Fernando en Camané. Ze treedt onder meer op in het prestigieuze Maria Victória Theater, voor Radio en TV en in diverse Casino’s in Portugal.

Tegenwoordig heeft Maria de Fátima haar basis in Amsterdam. Na een aantal jaren vooral in het Portugese circuit te hebben opgetreden heeft ze de sprong gemaakt naar de theater- en festivalpodia. Ook internationaal laat ze zich niet onbetuigd door optredens in o.m. Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland. Uitverkochte optredens volgen in onder meer Het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg en ook is Maria de Fátima regelmatig te gast bij radio- en tv-programma’s in binnen- en buitenland.

Op 7 september 2012 treedt zij om 19.30 uur op in de St. Nicolaaskerk. De toegang voor donateurs is gratis, anderen betalen 12,50 euro. Kaarten zijn op 7 september vanaf 18.30 uur te verkrijgen bij de kassa in de kerk.

Voor meer info: klik hier

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *