Lucette van den Berg en ensemble

Lucette van den Berg

Lucette van den Berg

Lucette van den Berg is één van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie jiddische zangeressen.
Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en op festivals in Europa en Noord-Amerika. Haar debuut-CD ‘Zing Shtil’ (2005) is door de recensenten met veel lof ontvangen. Lucette is een opvallende performer, met een uitzonderlijke warme en expressieve stem met geheel eigen geluid. Haar unieke, veelal eigentijdse repertoire, omvat nieuw materiaal dat door componisten als o.a. Alan Bern (Brave Old World), Beyle Schaechter-Gottesman en Mikhoel Felsenbaum speciaal voor haar is geschreven. Ook componeert zij zelf liederen, die in haar programma ‘Vint fun Berg’, naast de liederen van Felsenbaum, te horen zijn. Daarnaast is Van den Berg initiatiefneemster en artistiek directeur van het Jiddisch Festival Leeuwarden.

Madelien Schelp-Verheij is classica en violiste en heeft zich sinds 2010 aangesloten bij het ensemble Lucette van den Berg.
Ze heeft ook lange tijd gespeeld in Di Fidl-Kapelye Amsterdam en in trio Vilde Katshke. In 2003 initieerde ze de klezmer-jam-stammtisch in Amsterdam. Madelien heeft op verschillende grote klezmerfestivals, van Krakov tot Montréal, gespeeld en lesgegeven. Zij is ook een graag geziene gast bij bevriende klezmerbands als Shtreiml (Montréal) en Tants in Gartn Eydn (Berlijn). Haar stijl is puur en authentiek.

Reinout Vrijhoef is in 2008 afgestudeerd aan de ArtEZ Popacademie in Enschede.
Hij heeft ruime ervaring in verschillende stijlen op zowel elektrisch als akoestische gitaar. Sinds 2004 is hij vaste begeleider van Lucette van den Berg. Zijn stijl kenmerkt zich door een subtiele en nooit overheersende manier van begeleiden. Naast zijn uitvoerende praktijk is Reinout als docent werkzaam aan het ArtEZ conservatorium Enschede en het ROC van Twente Almelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *