La Manouche

foto OK La manouche DSC_1817

La Manouche brengt  een concertprogramma op de planken die doorspekt is van  hartverscheurende liederen  uit de Roma- en Sinti cultuur. Met warme gitaarklanken en temperamentvolle zang wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens  het  concert waant men aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche.

In 2012 is deze groep opgenomen in een boekwerk  en verzamel CD ‘Gypsy Voices  songs from the Romani soul’ . Het is een mondiale uitgave samengesteld door de  Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen. In dit boek staan  prominente figuren zoals Esma Redzepova en Saban Bajramovic. La Manouche staat als enige groep uit Nederland ook in dit album vermeld.

Het repertoire is een melange van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca.  Het geluid van La Manouche  kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren, de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus, en  de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Het publiek wordt ook getrakteerd op virtuoos  snarenwerk van Manito. Zijn naam is een verwijzing naar  de  gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’.

Site  www.lamanouche.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *