Horeca Promotie Dwingeloo sponsort Ierse middag

Het Sterrenfestival biedt als uitsmijter op de zondagmiddag een fantastisch programma met maar liefst vier Ierse bands. Deze middag wordt ook dit jaar weer financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Horeca Promotie Dwingeloo.

Op zondag 12 september gaat de Ierse middag om 13 uur van start. Carghan, Selkie en Celtrisch zullen optreden.

Het repertoire van Carghan is afwisselend traditioneel en modern, Iers, Engels én Amerikaans. Ze spelen vrolijke songs en stemmige ballads, vlotte instumentals. Ook Selkie heeft zijn inspiratie ontleend aan de Schotse, Ierse, Engelse en Amerikaanse folk traditie, droevige ballades worden daarbij afgewisseld met vrolijke dansdeuntjes. Celtrisch is een vierpersoonsformatie die Ierse en Friese volksmuziek brengt op een zeer aanstekelijke wijze. Star of the North is een traditionele Ierse Ceili band. Ceili muziek is Ierse dansmuziek waarop speciale Set-dances worden gedanst.

Aan het eind van de middag om ongeveer 16.00 uur “ontaardt” dit in een fantastische jam session waarbij de bands gezamenlijk er tegenaan gaan. Kortom een middag lekker luisteren, meezingen en dansen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *