Finvarra

Finvarra

Finvarra


‘Many years ago a small band of travelling musicians wandered into a faery ring belonging to Finvarra, the king of the Faeries. As is the case with faery rings, when they finally stumbled out they found quite some time had
gone by. Trying to fit into the modern world they keep on travelling and making music whenever and wherever they can.’

Finvarra is een band die zich qua stijl het beste laat omschrijven als Keltische folk die een ontmoeting aangaat met de oriënt. De band is opgericht in 2010 en bestaat uit vier geroutineerde muzikanten uit de regio Leiden.
Dieke Elfring (zang, percussie,fluit), Gwendolyn Snowdon (zang, bouzouki, percussie), Corné van Woerdekom (viool, percussie, zang) en Patrick Broekema (gitaar, bouzouki, mandoline, zang) vonden elkaar op de folksessies die twee keer maand in cafe de Trechter plaatsvinden. Allen hebben zij een voorliefde voor keltische folk maar met een brede interesse schrikken ze er niet voor terug om te experimenteren met andere muziekstijlen.

De bandleden arrangeren traditionele Ierse muziek en zelfgeschreven nummers waarbij regelmatig een uitstapje gemaakt wordt naar oosterse muziek met zijn typische toonladders en onregelmatige maatsoorten gespeeld op oosterse percussie. In 2011 was Finvarre finalist in de Folkbattle in Hillegom.
Meer informatie op hun website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *