Celtic Wind

De groep Celtic Wind komt uit de Liemers (Didam e.o.) en is ge├»nspireerd door de vele stijlen van de Ierse muziek. De groep is sinds het jaar 2000 succesvol met optredens in horecagelegenheden, bij party’s en tijdens openluchtsessies. Celtic Wind is gestart als lokale band, maar ook steeds meer te horen en te zien in de oostelijke helft van Nederland en soms over de grens in Duitsland.

Het repertoire bestaat uit Ierse traditionals, modernere Ierse songs. Bekende en minder bekende liedjes van Ierse artiesten als de Dubliners, Christy Moore, The Corrs, Gaelic Storm e.a. zijn te beluisteren. Het repertoire is sterk afwisselend door stevige songs, ingetogen ballades en (in tempo toenemende) instrumentale nummers (reels, jigs en hornpipes). Deze worden op (versterkt) akoestische wijze gebracht in de basiscombinatie van gitaar, mandoline, viool en bodhran (percussie).

Celtic Wind

Celtic Wind

De aantrekkingskracht van Celtic Wind is de eigen sound en sfeer, die de groep geeft aan de oorspronkelijke uitvoering van de nummers. De muziek van Celtic Wind is actief en passief te beluisteren, maar het best actief te ondergaan. De groep is op zijn best bij een actief publiek, dat er een echte Ierse sessie van wil maken.

Meer weten? Kijk op www.celticwind.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *