Amsterdam Klezmer Band op Sterrenfestival!

Het programma is zo goed als rond en het ziet er weer prima uit!

Traditiegetrouw beginnen we het Sterrenfestival op vrijdagavond. Op 9 september start het rond 20 uur op de Brink in Dwingeloo met een fantastische opening met de Amsterdam Klezmer Band. Deze wereldberoemde band heeft al eens eerder op het Sterrenfestival gestaan, maar is daarna wereldwijd doorgebroken en heeft o.a. in New York, Moskou en Parijs opgetreden. Nu staan ze dus weer gewoon in Dwingeloo in onze podiumtent! We rekenen op een grote opkomst voor deze superband die met een geheel eigen mix van klezmer en balkan het publiek in de hele wereld op de banken weet te krijgen.

Zaterdag wordt om 11 uur vervolgd met de UITmarkt (culturele markt, exposities en optredens van lokale artiesten). Na dit UITmarkt-programma neemt het Sterrenfestival om ongeveer kwart over drie de draad weer op met optredens van het duo Kruis en Mol dat ons met veel humor meeneemt in de wereld van Nederlandse liedjes en smartlappen. Daarna volgt een ingetogen optreden van Rozemarijn Tibbens op haar (Ierse) harp.

De zaterdagavond wordt swingend afgesloten door eerst IDRIS met hun eigen ontwikkelde pop-folk en daarna Kasha Nasha met hun “Balkan Beat”, een mix van balkan, klezmer, jazz en rock..

Zondag gaat het festival dan om 13 uur verder met een echte onvervalste Ierse middag, waarbij o.a. Cinnamon en Finvarra zullen optreden. Hopelijk zal dit aan het eind van de middag weer net als vorig jaar uitmonden in een fantastische jam session waarbij de bands gezamenlijk er tegenaan gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *