Amariszi

Amariszi

Amariszi

Een show van Amariszi zit bomvol virtuoze toonladders, stevige grooves en natuurlijk veel sterke Balkandrank! Ballads laten je even op adem komen; maar niet voor lang. Want snel zijn daar weer de vette baslijnen, de heldere zang en de oneindige energie van deze jonge rasmuzikanten. Balkan-geïnspireerde popmuziek doordrenkt met swing, reggae en sterke Balkandrank.

Amariszi verwerkt op inventieve wijze de Balkan signatuur in hun muziek, verfrissend doorspekt met pop, reggae, folk en swing. Originele composities zijn catchy gearrangeerd: een aanpak waarmee deze achtkoppige band de afgelopen jaren een stevige positie binnen de Balkan-scene verwierf. Opvallend daarbij is de rol van zangeres Merel Simons, die met haar helder timbre en fraaie dictie het onbetwiste boegbeeld vormt van de groep. In een bezetting van bas & drums, gitaar, blazers en accordeon maakt Amariszi van elk optreden een feest. Niet alleen vanwege hun opzwepende muziek, maar ook vanwege de uitstraling, bezieling en enthousiasme!

  • Zang – Merel Simons
  • Accordeon – Kay Krijnen
  • Gitaar – Peer Thielen
  • Bas – Robert Koomen
  • Drums – Dolf Huybers
  • Tenorsax – Simon Kelaita
  • Trompet – Sylvia Hlynsdottir
  • Altsax – Jon Bittman

“Het is waarschijnlijk vaker gezegd en geschreven, maar het onbewogen laten van ledematen of andere lichaamsdelen is onmogelijk. Amariszi is balkanvirtuositeit op zijn best.” (3voor12, 2012)

“De groep beschikt over een flinke dosis originaliteit, een goede presentatie, de interactie met het publiek is uitstekend en ze hebben een geweldige zangeres.” (Jury NederBalkanBlues Contest)

“The cheerful sound from this youthful eight-piece band was terrific, and they kept the energy swinging from soulful ballads to foot-stoming Balkan ska within the same songs.” (Romabuzzmonitor.net, 2011)

*Amariszi: ‘Balkan Chaotika’
(I-C-U-B4-T/Music&Words)

Amariszi wordt in 2007 opgericht door accordeonist/componist Kay Krijnen en drummer Dolf Huybers. Vier jaar later verschijnt hun cd ‘Balkan Chaotika’: een opmerkelijk debuut waar coherent samenspel, oorspronkelijkheid en inspirerende virtuositeit de kenmerken zijn die ook door de pers worden herkend en gewaardeerd. De groep wint in 2011 de ‘Dutch Balkan Blues Contest (Gipsyfestival Tilburg), in 2010 ‘Publieksprijs Zimihc International’ en wordt de winnaar van de ‘Next best Band 2009’. Amariszi was eerder te zien op de grote festivals zoals: Sziget, Oerol, Festival Mundial, Zwarte Cross en de verschillende Bevrijdingsfestivals. Daarnaast zijn ze te vinden op de (pop)podia: Paradiso, Mezz, W2, Tivoli, Patronaat, Effenaar en 013.

Voor meer informatie www.amariszi.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *