Home

Helaas moet het sterrenfestival met ingang van 2016 stoppen

Het bestuur van het Sterrenfestival heeft na een grondige analyse moeten besluiten dat we helaas genoodzaakt zijn te stoppen met het Sterrenfestival. Het is niet haalbaar om met de beperkte financiële middelen die nu beschikbaar zijn een festival te organiseren.

We kunnen terugkijken op een lange en succesvolle periode van het festival met vele gedenkwaardige momenten, waarbij het ons altijd is gelukt om bekende namen en kwalitatief goede groepen naar Dwingeloo te halen. In de dertien jaar dat het sterrenfestival heeft bestaan hebben we een prachtige traditie opgebouwd. De sfeervolle Brink was jaarlijks in september  het domein van liefhebbers van folk en volksmuziek. Grote namen zoals de Amsterdamse Klezmerband  en Nynke Laverman waren ooit op de podia van het festival te zien. Ook het legendarische optreden van de befaamde Engelse Folkrockband Magna Carta in 2014 was een groot succes. Dat we deze groepen  naar Dwingeloo hebben kunnen halen was op zich al een geweldige stunt. Vorig jaar was er nog een spetterend optreden van de Amsterdamse groep Amariszi op zaterdagavond.  Helaas gaat deze traditie nu eindigen.

We willen iedereen die heeft meegewerkt, hetzij als bestuurslid, vrijwilliger, donateur of sponsor van het Sterrenfestival bedanken voor hun jarenlange inzet.

Karin Bellaart, Roel Nooi, Dries Pruis en Rinus Wever

gezellige drukte op de Brink

 

Logo Fonds Podiumkunsten